Hoppa till sidans innehåll

Senior-KM avslutade utomhussäsongen

06 SEP 2016 11:38
Senior-KM spelades i helgen. Singelklassen vanns av Sara Hegefeldt. I dubbelklassen var Hugo och Fredrik Nossler klart bäst.
  • Uppdaterad: 21 MAR 2018 15:14

För två veckor sedan var det full fart på utomhusbanorna när Junior-KM spelades. Tyvärr var det inte lika stor uppslutning denna helgen då Senior-KM avgjordes. 3 spelare var anmälda till singelklassen och 6 par till dubbeln.

Klass 1: Herr och damsingel

Sara Hegefeldt

Det var som sagt klent deltagarantal i år i singelklassen. Inga seniorer ställde upp. Tre juniorer var iallafall spelsugna. Det var Sara Hegefeldt, Adin Murguz och William Wällstedt. De mötte varandra i ett poolspel. Adin och Sara vann sina matcher mot William relativt enkelt. William har bara spelat tennis i ett halvår men har utvecklats starkt och närmar sig de andra. I finalen ledde Sara med 5-1 när Adin tvingades bryta pga att han såg suddigt. Sara blev således klubbmästare.

Klass 2: Herr och damdubbel

I dubbelklassen var 6 par anmälda. De lottades in i 2 pooler. De två bästa i varje pool kvalificerade sig till slutspel på söndagen.

Pool 1

I poolen spelade Thomas Lundeskog/ Leif Wiklund, Nova Josefsson Osflaten/ Kajsa Johansson och Fredrik Nossler/ Hugo Nossler. Nosslers vann sina matcher klart och Thomas/Leif besegrade juniorerna Nova/ Kajsa som ändå tyckte att det var kul att spela. De fick bra matchträning inför seriespelet i höst. 

Pool 2

Det var endast 2 par som kom till start. Jan Stenberg/ Tihomir Ring tvingades tyvärr att dra sig ur tävlingen. Jan hade överansträngt sin axel när han spelade tennis tidigare i veckan. Det blev bara en match i poolen mellan Sara Hegefeldt/ Adin Murguz och Robert Johansson/ Klas Hegefeldt. Det var ganska så jämnt i matchen men Robert och Klas var lite stabilare än juniorerna.

Slutspel

Leif Wiklund, Hugo Nossler, Fredrik Nossler och Thomas Lundeskog

På söndagseftermiddagen spelades slutspelet. Som väntat var Hugo och Fredrik i en klass för sig. De vann semifinalen mot Sara och Nova (som ersatte Adin) utan att tappa ett game. I finalen mot Thomas/ Leif blev det också 6-0, 6-0. Det hade behövts att klubbens bättre spelare hade ställt upp för att det skulle blivit lite spänning. 

Resultat

Skribent: Per Svensson
Epost: Adressen Gömd

Vill du bli medlem i Tidaholms Tennisklubb?

Kontakta i så fall Per Svensson.

Telefon: 070-3026619

E-post: This is a mailto link

Medlemsavgift 2021

Senior 350 kr
Junior 200 kr

Bankgironr. 283-6930
Swishnr: 123 105 11 19

Postadress:
Tidaholms TK - Tennis
Malmhultsvägen 3
52234 Tidaholm

Besöksadress:
Malmhultsvägen 3
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050214950
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

.

.

.

  

.