Hoppa till sidans innehåll

Många deltagare i Junior-KM

28 AUG 2016 14:34
Junior-KM spelades 19-21 augusti på utomhusbanorna. Positivt var att 25 juniorer hade anmält sig till klubbmästerskapet. Vi hade tur med vädret och kunde spela utomhus hela helgen. Det var trevlig stämning och bra spel i många av matcherna.
  • Uppdaterad: 21 MAR 2018 15:14

Juniorerna delades in i fyra klasser efter spelstyrka. Klasserna var döpta efter tränare i klubben. KM:et inleddes med ett poolspel. De fyra bästa i poolerna kvalificerade sig till slutspelet på söndagen. Här kommer info om hur det gick i de olika klasserna.

Klass 1: Per Svensson

 

Alice och Adin

6 juniorer spelade i klassen: Alice Nossler, Adin Murguz, William Wällstedt, Kajsa Johansson, Johannes Nilsson och Nova Josefsson Osflaten.

Alice spelade stabilt och bra hela helgen och vann sina matcher klart i poolspelet. Adin spelade också lugnt och bra och kom tvåa i gruppen. William Wällstedt överraskade med säkert spel och bra rörlighet. Han vann 3 matcher och slutade trea. Den sista slutspelsplatsen knep Kajsa Johansson på bättre gamedifferens än Johannes och Nova.

I slutspelet vann Alice klart över Kajsa i semifinalen. Det var jämnare i den andra semifinalen mellan Adin och William. Adin var dock lite starkare och vann  med 6-2, 6-2. Finalen var sevärd med mycket bra spel. Alice började bäst och gick upp till en 4-1 ledning. Vi som tittade på trodde nog att matchen snart skulle vara över. Adin kom dock in i andra andningen och började spela drömtennis. Han gjorde det mesta rätt och vann första setet med 7-5. I andra set var det mycket jämnt. Setet fick avgöras i tiebreak där Adin hade marginalerna med sig och vann med 8-6.

Klass 2: Joakim Johansson

William och Fanny

I klass 2 spelade Andrea Arnstål, Kajsa Bertilsson, Fanny Olausson, William Johansson, Filippa Hanzek och Saga Storm.

William gick obesegrad genom poolspelet. Andrea kom tvåa, Fanny trea och Saga knep fjärdeplatsen. William mötte Saga i den ena semifinalen. Saga tvingades tyvärr bryta matchen redan i andra gamet eftersom hon fick ont i foten. I den andra semifinalen mellan Andrea och Fanny var det riktigt jämnt med många bra bolldueller. Fanny vann tillslut matchen med 7-6, 6-4. I finalen stretade Fanny emot bra men William var lite bättre och vann matchen med 6-2, 6-3.

Klass 3: Alketa Brajshori

Elias och Loke

Klass 3 bestod av Elias Storm, Sabina Graaf, Ellen Olausson, Loke Josefsson Osflaten, Kajsa Olausson och Anna Sandström.

Loke vann alla matcherna i poolen. Elias och Sabina kom tvåa respektive trea genom att vinna två matcher. Kajsa blev fyra. Loke och Elias vann sina semifinaler ganska så klart. Finalen blev desto tuffare. Loke vann första set i tiebreak och Elias vann andra set med 7-5. Det avgörande matchtiebreaket slutade 10-8 till Elias. När matchen var över hade matchen pågått i nästan 2,5 timmar.

Klass 4: Robert Johansson

Liam

7 juniorer deltog: Liam Johansson, Ella och Elsa Johansson, Anton Thörn Wiklund, Melker Carlson, Adam Larsson och Elwin Bromander.

I klass fyra spelade de yngsta juniorerna. De flesta av dem började träna förra hösten och fick nu känna på lite matchspel.  Det var enbart poolspel i klassen och matcherna avgjordes i ett supertiebreak dvs först till 10. Det var nyttigt för dem att börja tävla och lära sig lite poängräkning. Liam vann poolspelet genom att vinna alla sina matcher. Adam förlorade endast mot Liam och blev tvåa. Melker kom trea med 4 vinster.

Resultat

Skribent: Per Svensson
Epost: Adressen Gömd

Vill du bli medlem i Tidaholms Tennisklubb?

Kontakta i så fall Per Svensson.

Telefon: 070-3026619

E-post: This is a mailto link

Medlemsavgift 2021

Senior 350 kr
Junior 200 kr

Bankgironr. 283-6930
Swishnr: 123 105 11 19

Postadress:
Tidaholms TK - Tennis
Malmhultsvägen 3
52234 Tidaholm

Besöksadress:
Malmhultsvägen 3
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050214950
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

.

.

.

  

.