Hoppa till sidans innehåll

Hökensåsspelen 2019

07 MAR 2019 16:19
  • Uppdaterad: 07 MAR 2019 16:19

Här kommer en sammanfattning av Hökensåsspelen 2019. Tävlingen spelades över 2 helger, 22-24/2 och 1-3/3. Det var 96 deltagare och 104 starter eftersom några spelare valde att deltaga i 2 klasser. De kom från 27 klubbar. Våra egna spelare spelade bra och vann en hel del matcher. Sara Hegefeldt och Ellen Olausson gick hela vägen och segrade i Damsingeln och Flicksingel 12 B. Arrangemanget fungerade bra och funktionärer, spelare och föräldrar var nöjda med tävlingen. Lite smolk i bägaren var att det blev många w.o matcher andra helgen.
 
Herrsingel 22-24/2
9 deltagare i klassen. Hugo Nossler från Tidaholm var förstaseedad. Han studerar numera på tennisgymnasiet i Helsingborg och tävlar för Helsingborgs TK. Hugo vann första matchen mot Albin Hermansson från Alingsås TK relativt enkelt med 6-3, 6-1. I semifinalen var det desto tuffare. Hugo spelade mot Marcus Carlsson från Alingsås och matchen avgjordes först i tiebreak i det tredje setet. Där var Hugo starkare och vann tiebreaket med 7-4. I finalen fick Hugo åter möta en Alingsåsare, Peter Mårtensson. Hugo startade bra och vann första setet med 6-1 och hade ledningen med 2-0 i andra. Peter kämpade sig dock tillbaka och vann andra setet med 6-4. I tredje setet var det jämnt. Hugo bröt Peters serve till 5-3 och det kändes som att han skulle vinna matchen. Tyvärr spelade Hugo lite sämre i slutet av matchen och Peter vann 4 raka games och därmed setet med 7-5.
Adis Hafizovic, Peter Susi och Ted Millberg spelade för TTK. Adis tvingades tyvärr att lämna wo. Peter och Ted förlorade i första omgången.
-
Damsingel  22-24/2
Det var 5 spelare anmälda till damsingeln. Klassen spelades som ett poolspel. Sara Hegefeldt, Alice Nossler och Emilia Siewertz tävlade för Tidaholms TK. Sara var favorit att vinna klassen. Sara har ett högt tempo men de andra tjejerna stod emot bra. Hon fick kämpa på ordentligt mot Alice och Emilia. Alma Melin från Bankeryd gjorde en riktigt bra match mot Sara. Hon hade ett starkt försvarsspel och lät Sara stå för misstagen. Alma vann med siffrorna 6-4, 1-6, 6-4. Hon såg ut att gå mot seger i klassen men blev sjuk på lördagsnatten och tvingades att lämna wo till Ebba Eriksson från Växjö. Alma blev därför sist i gruppen och Sara som vunnit mot de andra i gruppen vann damsingeln.
-
PS 16  1-3/3
14 spelare i klassen. William Johansson från TTK vann första matchen mot Simon Johanssson från Skövde TF. Willam ledde med 6-0, 2-1 när Simon tyvärr stukade foten och tvingades att ge upp matchen. I kvartsfinalen spelade William bra mot 2:a seedade Matteus Nyström från Sandared. William hängde med bra i början av matchen men Matteus var lite för stark och vann med 6-3, 6-0. Anton Jansson från Mariestad vann sedan klassen.
-
FS 16  1-3/3
I FS16 var 10 spelare anmälda. Andrea Arnstål blev sjuk och tvingades lämna wo så hoppet stod till Alice Nossler och Emilia Siewertz på nedre halvan av lottningen. Alice besegrade först Tilde Sandberg från Skövde. Därefter vann Alice en lång och tuff match mot andraseedade Lisa Grönlund från Lidköping med siffrorna 6-2, 6-7, 6-4. Emilia vann sin första match enkelt mot Elsa Tellevik från Lidköping. Alice och Emilia möttes nu i semifinalen. De möttes också första helgen i damklassen då Emilia spelade drömtennis och vann enkelt. Emilia började också denna match bäst och vann första setet med 6-1. I andra setet kämpade sig Alice in i matchen. Hon vann setet med 6-4. Emilia var dock starkast i tredje setet där det blir seger med 6-2. I finalen ställdes Emilia mot förstaseedade Cajsa Persson Teiler. Cajsa blir för tuff för Emilia. Hon hade hårda flacka slag och styrde matchen. Det blev ändå jämnt i andra set. Siffrorna skrevs till 6-1, 7-5.
-
PS 14 A  22-24/2
6 juniorer var anmälda. William Johansson från vår klubb fick inte med några games mot slutsegraren Bruno Johansson. Han gjorde ändå en fullt godkänd insats och var med bra i spelet i en hel del games. Bruno tillhör Sverigetoppen och är svår att möta. Det var hög klass på spelarna i PS14 A och i semifinalerna och finalen var det riktigt bra spel.
-
PS14 B  22-24/2
PS14 B var den största klassen med 19 spelare. Vi hade inga pojkar med från TTK i PS14 B. Richard Quimbay Altamar från Vetlanda spelade bra tennis och vann klassen. 
 
FS14 A  22-24/2
6 flickor var anmälda. Andrea Arnstål spelade för TTK och mötte Alice Eklund från Bankeryd i första matchen. Andrea spelade bra och det blev en riktigt jämn och spännande match. Andrea vann den med siffrorna 6-4, 5-7, 10-3. I semifinalen var det åter jämnt mot Alva Andersson från Tabergsdalens TK. Andrea visade att hon är bäst när det gäller och vann det avgörande matchtiebreaket med 10-2. I finalen ställdes Andrea mot Ines Fransson från Bankeryds TK. Det var ganska så jämnt i matchen men Ines var lite starkare och vann rättvist med 6-3, 6-4.
-
FS14 B  22-24/2
8 tjejer i klassen. Systrarna Kajsa och Fanny Olausson spelade i klassen. Kajsa vann en jämn första match mot Clara Svensson från Jönköping med 6-4, 6-4. I semifinalen blev Ellen Lund från Mariestad för svår. Fanny vann också sin första match mot Alice Lindberg från Tibro. Fanny började starkt men Alice kom tillbaka. Det krävdes ett matchtiebreak för att skilja tjejerna åt. Fanny vann det med 10-3. Fanny hängde med bra i första setet i semifinalen mot Elin Siewertz från Falköpings TK men sedan gick det snabbt i andra setet. Siffrorna blir 5-7, 0-6. Elin är bara 11 år men riktigt duktig för sin ålder. Hon tränar i Tidaholm några gånger i veckan.
 
PS12 C  22-24/2
Det var endast 3 deltagare i PS12 C och det var poolspel som gällde. 10-årige Melker Carlsson kämpade för TTK. Han förlorade första matchen klart mot duktige Sigge Johansson från Skultorp. I andra matchen mot Vidar Lindblad från Skara blev det riktigt spännande. Vidar vann första setet med 6-3 men Melker kom igen och tog det andra med 6-1. I matchtiebreaket var det riktigt tufft men Melker hade marginalerna på sin sida och vann det med 11-9. Melker och Vidar brukar alltid ha jämna matcher och så blev det denna gången också. Melker slutade på en andraplats efter Sigge.
-
FS12 A  1-3/3
Det var 6 deltagare i klassen. Den startade med poolspel följt av slutspel. Tyvärr var det 2 spelare som lämnade wo så det blev endast en match i vardera poolen. Elin Siewertz från Falköping visade att hon håller hög klass och vann FS12 A ganska så enkelt. Hon besegrade Filippa Bengtsson från Hjo i semifinalen och Hilda Rydh i finalen med stora siffror.
-
FS12B  22-24/2
Det var 4 tjejer som var anmälda men bara 3 kom till start eftersom Hilda Rydh av misstag hade anmält sig till fel klass. Ellen Olausson och Julia Karlsson från Tidaholm och Ida Andersson från Falköping fick istället göra upp om segern. Ellen visade sig vara starkast i gruppen. Hon vann först mot Julia med 6-4, 6-2. Ellen var lite säkrare än Julia i denna matchen. Ellen vann sedan en jämn match mot Ida med siffrorna 7-6, 6-4 och blev därmed klasssegrare. Julia besegrade Ida i sin andra match och blev tvåa i gruppen.
-
FS12 C  1-3/3
Klassen var ihopslagen med FS10 eftersom det bara var 2 anmälda till FS10. Det var inga TTK:are som spelade i FS12 C. De 5 anmälda tjejerna spelade poolspel. Nova Sjöskog från Skultorp var starkast i gruppen och vann samtliga matcher.
-
PS10  1-3/3
9 pojkar var anmälda till PS10. Tyvärr var det flera som lämnade wo och det inledande poolspelet reducerades kraftigt. Melker Carlsson från TTK spelade i klassen. Melker är duktig för sin ålder och vann sin pool ganska så enkelt. I slutspelet på söndagen vann han semifinalen mot Alexander Söderlund från Skultorp med 6-3, 6-4. I finalen ställdes han åter mot Vidar Lindblad från Skara. Förra helgen vann ju Melker en tuff match. I denna matchen var Vidar den starkare av spelarna och det blev seger med 6-3, 6-4. Melker fick nöja sig med andraplatsen.
-
 

Skribent: Per Svensson
Epost: Adressen Gömd

Vill du bli medlem i Tidaholms Tennisklubb?

Kontakta i så fall Per Svensson.

Telefon: 070-3026619

E-post: This is a mailto link

Medlemsavgift 2021

Senior 350 kr
Junior 200 kr

Bankgironr. 283-6930
Swishnr: 123 105 11 19

Postadress:
Tidaholms TK - Tennis
Malmhultsvägen 3
52234 Tidaholm

Besöksadress:
Malmhultsvägen 3
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050214950
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

.

.

.

  

.