Hoppa till sidans innehåll

P12-laget kom tvåa i serien

04 DEC 2009 14:28
Klubbens P12-lag gjorde en fullt godkänd insats i seriespelet. Man vann mot Skultorps TK och Mariestads TK och fick se sig besegrade av Skövde TF. Man slutade på andra plats.
  • Skapad: 04 DEC 2009 14:28

Bild från vänster: Anton Friman, Filip Schyberg och Adam Svärd i P12-laget

Saknas: Lucas Andersson

 

 

Klubbens P12-lag har spelat seriespel i Västserien P12 Div 2 Östra under oktober och november. Varje lagmatch har bestått av 3 singlar och en dubbel. Filip Schyberg, Adam Svärd, Anton Friman och Lucas Andersson har ingått i laget.

 

I första matchen mötte man Skultorps TK borta.

Resultat: Skultorps TK - Tidaholms TK 1-3

1:a singel: Jakob Uvesten - Filip Schyberg  0-6, 4-6

2:a singel: Oscar Barta - Adam Svärd 3-6, 4-6

3:e singel: David Lundberg - Anton Friman 6-7, 6-2, 1-0 (10-4)

Dubbel: Jakob Uvesten/Oscar Barta - Filip Schyberg/Adam Svärd 2-6, 1-6 

 

Kommentarer: Filip och Adam gjorde bra ifrån sig och vann sina matcher ganska så komfortabelt. Anton som kommer från Mullsjö gjorde sin första tävlingsmatch. Det blev en tuff uppgörelse där Anton tyvärr föll i det avgörande matchtiebreaket. Roligt att Anton ville spela då vi länge haft problem med att få med tredjespelare i laget. Dubbeln blev en enkel uppgörelse. Tidaholmskillarna vann 6-2, 6-1.

 

Nästa match var hemma mot Skövde TF.

Resultat: Tidaholms TK - Skövde TF 1-3

1:a singel: Filip Schyberg - Sebastian Mery Karlsson 6-4, 6-2 

2:a singel: Adam Svärd - Hans Lindholm 1-6, 0-6

3:e singel: Anton Friman - Filip Lundberg 4-6, 2-6

Dubbel: Filip Schyberg/Adam Svärd - Sebastian Mery Karlsson/Hans Lindholm 4-6, 6-2, 0-1(5-10)

 

Kommentarer: Filip spelade fantastiskt bra. Han spelade bollsäkert och tryckte på när det blev läge. Han vann matchen mot hårdsatsande Sebastian Mery utan några större problem. Adam hade det svårt mot bollsäkre Hans Lindholm. Det bjöds på en hel del bra dueller men Hans var som sagt lite för säker och kunde vinna matchen enkelt. Anton bjöd upp till en bra kamp i tredjesingeln men efter många hårda games fick han se sig besegrad av Filip Lundberg. Dubbeln blev stenhård. Efter ett jämnt första set som skövdekillarna vann  med 6-4 kom tidaholmarna igen i andra. De vann andra set klart med 6-2. Tidaholmarna fick tyvärr en dålig start i matchtiebreaket och lyckades inte vända. Det blev förlust med 10-5.  Adam höjde sig en klass i dubbeln jämfört med singeln och spelade riktigt bra. Tyvärr räckte det inte utan Skövde vann med 3-1 i matcher.

 

Tredje och sista matchen var också en hemmamatch mot Marestads TK -lag 2.

Resultat: Tidaholms TK - Mariestads TK (lag 2) 3-1

1:a singel: Adam Svärd - Jakob Granat 6-2, 6-1

2:a singel: Lucas Andersson - Jonathan Karlsson 1-6, 2-6

3:e singel:                                           6-0, 6-0 (Mariestad lämnade W.O)

Dubbel: Filip Schyberg/Adam Svärd - Jakob Granath/Jonathan Karlsson 6-0, 6-1

 

Kommentarer: Då detta var Mariestads andra lag valde vi att ställa över Filip i 1:a singeln. Adam fick ta sig an den uppgiften istället och det gjorde han galant. Han spelade säkert och vann enkelt över Jakob Granath. Chister Karlssons pojk Lucas har börjat träna i höst. Nu fick han chansen att göra sin första tävlingsmatch. I andrasingeln ställdes han mot Jonathan Karlsson. Han förlorade ganska klart men det finns ljusglimtar. Får han upp ett riktigt intresse och tränar på ordentligt så är det inte alls omöjligt att det kan bli tennisspelare av Lucas på några års sikt. Dubbeln blev som förväntat en enkel resa. Filip och Adam är ett bra dubbelpar och vann stort. 

 

Allmäna kommentarer: Jag tycker vi har ett ganska så stabilt P12-lag. Filip har ju helt klart talang för tennis och Adam har tagit sig bra  under det år han spelat. Glädjande är att vi lyckats hitta 2 tredjespelare som ser fram emot att spela matcher. Vi har en del andra killar i klubben som varit aktuella, men som gjort allt för att slippa spela. Dessutom har vi en ny grupp 12-åringar som börjat spela i höst. Det verkar vara stort intresse och lite fighting spirit i dom, så vi får hoppas att en del av dem (helst alla såklart) kan utvecklas till tävlingsspelare. 

    

Till sluttabellen 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent: Per Svensson

Vill du bli medlem i Tidaholms Tennisklubb?

Kontakta i så fall Per Svensson.

Telefon: 070-3026619

E-post: This is a mailto link

Medlemsavgift 2021

Senior 350 kr
Junior 200 kr

Bankgironr. 283-6930
Swishnr: 123 105 11 19

Postadress:
Tidaholms TK - Tennis
Malmhultsvägen 3
52234 Tidaholm

Besöksadress:
Malmhultsvägen 3
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050214950
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

.

.

.

  

.