Hoppa till sidans innehåll

Ena och Hugo segrade i Billys Cup

05 NOV 2013 10:36
I år gjorde vi en klubbresa till Billys Cup i Lidköping som spelades under höstlovet. Totalt deltog 6 spelare från klubben. Ena Ovcina vann FS16 och Hugo Nossler segrade i PS12 och PD12 tillsammans med Simon Fröjd.
  • Uppdaterad: 07 NOV 2013 13:38

Flicksingel 16

Ena Ovcina och Alketa Brajshori spelade i FS16. Det var 14 deltagare i klassen. Ena var förstaseedad och stod över första omgången. Alketa mötte Julia Holmberg från Vänersborg. Julia är duktig och var lite för bra för Alketa som förlorade med stora siffror.

Ena fick möta Samya Sekkat från Vänersborg i första matchen. Hon spelade bra och vann enkelt med 6-1, 6-2.

I semifinalen mötte hon Julia Holmberg som vunnit mot Alketa. Ena vann första set enkelt med 6-0. I andra set blev det lite jämnare, men seger med 6-3. Ena brukar slå Julia men förlorade senast i Regionsmästerskapet utomhus i augusti så det var skönt med en vinst igen.

I finalen stod Karin Johansson från Kristinehamn för motståndet. Hon är två yngre än Ena och ligger i Sverigetoppen i sin åldersklass. Karin vann första setet med 6-4. Hon rörde sig bra och hade bra tempo i slagen samtidigt som Ena inte riktigt kom rätt till bollarna. I andra set ledde Karin med 3-2 och det såg mörkt ut men då kom Ena igång bättre. Hon hittade träffen och höjde tempot och vann andra set med 6-3. I tredje set var Ena klart bättre och vann med 6-1.

 

Pojksingel 12

Hugo Nossler och Albin Brajshori var anmälda till tolvårsklassen som hade lockat 19 spelare. Albin förlorade första matchen mot Hugos dubbelpartner Simon Fröjd. Albin gjorde sitt bästa men Simon var lite för bra och vann matchen enkelt.

Hugo mötte klubbkompisen Hugo Conradsson från Falköping i första matchen. Conradsson spelade bra. Han är snabb och bollsäker och gav Hugo en ordentlig match. Hugo vann med 6-4, 6-2.

Andra och tredje matchen gick betydligt enklare. Hugo besegrade först Simon Benjaminsson, Alingsås med 6-1, 6-0 och sedan Bertil Lööf, Lidköping med 6-2, 6-2.

I semifinalen väntade Lucas Ramér Olofsson från Alingsås. Han är två år yngre än Hugo men är högt rankad i Sverige bland 10-åringarna. Första setet som var mycket jämnt vann Hugo i tiebreak. I andra set spelade Hugo lite bättre och tog det med 6-2.

I finalen spelade Hugo mot Erik Eliasson från Marks TK. Erik är duktig och är ligger bland de bästa i regionen. Hugo vann första setet med 6-2 efter bra spel. Andra set var mycket jämnt men Hugo var starkast i slutet och vann setet med 7-6.

 

Pojkdubbel 12

Hugo deltog också i PD12 tillsammans med Simon Fröjd, Lidköpings TK. De vann de två första matcherna utan att tappa ett enda game och var klara för final. Där väntade Erik Eliasson, Mark och Ludvig Ahnberg, Uddevalla. I finalen fick Hugo och Simon ordentligt motstånd men de var lite bättre och vann med 6-4, 6-1.

 

Flicksingel 10

Alice Nossler och Saga Eklund spelade i FS10 som spelades under första helgen av höstlovet. Det var poolspel som gällde. Tolv flickor delades in i 4 pooler. Konstigt nog hamnade Alice och Saga i samma pool. De spelade sin match i Tidaholm. Alice är lite bättre än Saga och vann matchen med 6-2, 6-2. De mötte sedan Emma Fröjd från Lidköping. Alice spelade en jämn match som hon förlorade med 4-6, 4-6. Saga tog ett game på Emma. Resultatet blev 3-6, 2-6.

 

Flickdubbel 10

Alice och Saga spelade också dubbel tillsammans. Fyra par var anmälda till klassen. Alice och Saga kämpade bra men förlorade sina matcher mot de andra paren som var lite för starka.

Resultat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent: Per Svensson

Vill du bli medlem i Tidaholms Tennisklubb?

Kontakta i så fall Per Svensson.

Telefon: 070-3026619

E-post: This is a mailto link

Medlemsavgift 2021

Senior 350 kr
Junior 200 kr

Bankgironr. 283-6930
Swishnr: 123 105 11 19

Postadress:
Tidaholms TK - Tennis
Malmhultsvägen 3
52234 Tidaholm

Besöksadress:
Malmhultsvägen 3
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050214950
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

.

.

.

  

.