Hoppa till sidans innehåll

Elvedin och Nosslers bäst i KM

07 MAJ 2013 09:53
Senior-KM spelades i slutet av april. Elvedin "Elvis" Kusturica vann herrsingelklassen. I dubbelklassen segrade Fredrik och Hugo Nossler.
  • Uppdaterad: 08 MAJ 2013 17:08

I herrsingeln deltog 9 spelare. Det såg på förhand ut som det skulle bli många jämna och spännande matcher i klubbmästerskapet och det blev det också.

Elvis fick kämpa hårt i sin första match mot Kent Faxe.  Han låg under med 1-5 i första set men lyckades ändå vända till 7-5. I andra set var det ombytta roller. Elvedin ledde med 5-2 och trodde att det var klart men Faxe kom igen och vann setet med 7-5. I början av det tredje setet var det väldigt jämnt. Efter att Elvis lyckats vinna ett långt game till 4-2 ledning så orkade inte Faxe längre utan Elvis kunde vinna setet med 6-2.

I nästa omgång (semifinalen) fick Elvedin möta arbetskamraten Peter Brolin. Peter hade spelat bra och vunnit två matcher innan mot Lucas Andersson och Thomas Lundeskog. Mot Elvis blev det däremot  lite för svårt. Elvis vann matchen ganska så enkelt med 6-1, 6-3. Han spelar löst men är snabb och bollsäker vilket Peter inte gillar. Elvis var således klar för final.

På andra halvan vann Hugo Nossler sin första match mot Leif Wiklund med 6-4, 6-0. Det var jämnt i första setet men i början av andra set ramlade Leif olyckligt och stukade foten. Han kunde inte spela för fullt och setet gick snabbt till Hugo.

I semifinalen spelade Hugo mot Tihomir Ring som hade vunnit över Jonas Lilja. I denna matchen var det också väldigt jämnt i första set. Tihomir hade chansen att gå fram till 5-3 ledning men istället blev det 4-4 och lite senare 6-4 till Hugo. Tihomir fick en liten muskelbristning i vaden vid ställningen 4-5 i första set. Han kämpade vidare men skadan förvärrades och han tvingades bryta matchen vid ställningen 1-5 i andra setet. Hugo var klar för final.

Alla matcher i KM spelades 19-21 april utom singelfinalen mellan Elvedin och Hugo som spelades 30 april, pga tufft spelschema för Hugo. Han spelade dubbel också.  Med facit i hand hade det kanske ändå varit bättre för Hugo att spela finalen på kvällen 21 april. Han skadade sig i tummen i skolan veckan efter. Han kände av tummen lite grann på inbollningen innan matchen men ville ändå spela. I finalen så var Elvis lite starkare och fick med sig gamen i första set. Elvedin ledde med 5-1 då Hugo gav upp.  

Det var också en dubbelklass i KM. 4 par var anmälda. Fredrik och Hugo Nossler visade att de är ett duktigt dubbelpar. De vann enkelt i semifinalen mot Per Svensson och Jonas Lilja med 6-0, 6-0. I finalen ställdes de mot Christer Karlsson och Lucas Andersson som hade besegrat Leif Wiklund och Thomas Lundeskog i sin semifinal. Nossler/Nossler spelade stabilt och vann ganska så komfortabelt med 6-3, 6-2.

 

Skribent: Per Svensson

Vill du bli medlem i Tidaholms Tennisklubb?

Kontakta i så fall Per Svensson.

Telefon: 070-3026619

E-post: This is a mailto link

Medlemsavgift 2021

Senior 350 kr
Junior 200 kr

Bankgironr. 283-6930
Swishnr: 123 105 11 19

Postadress:
Tidaholms TK - Tennis
Malmhultsvägen 3
52234 Tidaholm

Besöksadress:
Malmhultsvägen 3
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050214950
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

.

.

.

  

.