Hoppa till sidans innehåll

7 segrare i utomhus-KM

06 SEP 2013 09:34
Utomhussäsongen avslutades med ett klubbmästerskap. Det spelades 28/8 - 1/9. I år spelades Junior- och Senior-KM parallellt. Det var roligt att det gick att samköra mästerskapen och säkert lärorikt för våra juniorer. Det var många välspelade och spännande matcher i helgen. Till slut hade vi fått sju nya klubbmästare.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2013 15:34

Här kommer en sammanfattning hur det gick i de olika klasserna.

Klass 1: Herr och damsingel

Herrarna och damerna spelade tillsammans i en klass. Det var 8 deltagare i klassen. Peter Brolin, Kent Faxe, Thomas Lundeskog och Louise Holmvik vann sina första matcher relativt enkelt och var klara för semifinal.

I den ena semifinalen möttes Kent Faxe och Peter Brolin. Peter hade spelat bra i sin första match mot Leif Wiklund. Den matchen gick inomhus pga regn. Nu var det utomhusspel som gällde. Kent spelade bra samtidigt som Peter hade svårare utomhus. Kent vann matchen enkelt med 6-0, 6-0.

Den andra semifinalen spelades mellan Thomas Lundeskog och Louise Holmvik. Thomas började bäst och vann första setet med 6-4. Han ledde också med 2-0 i andra set och hade segervittring. Då vände matchen. Louise började spela bättre och höjde tempot i slagen samtidigt som Thomas gjorde fler misstag. Louise vann andra setet med 6-3 och det tredje med 6-2. Oturligt nog skadade hon sig i slutet av matchen. Hon vred till kroppen på något konstigt sätt i en backhand.

I finalen mellan Kent och Louise vann Kent första setet enkelt med 6-0. Kents fina spel från semifinalen höll i sig samtidigt som Louise kände av skadan från semifinalen och hade svårt att röra sig fullt ut och att slå igenom sin backhand. Hon försökte koppla bort smärtan och kämpa hårdare i det andra setet.  Det blev ett jämnt set som Kent till sist vann med 6-4 efter att Louise räddat en hel del matchbollar.

Klass 2: Herr och damdubbel

Det var tre par anmälda till dubbeln. Louise hade ju skadat sig i singeln och hon och Lucas Andersson tvingades tyvärr att lämna w.o. Således blev det bara en match i dubbelklassen. Den spelades mellan Thomas Lundeskog/Kent Faxe och Anders Johansson/Kent Johansson. Lundeskog/Faxe var favoriter men Johansson/Johansson spelade bra och  gav dem en rejäl match. Första setet vann Thomas och Kent i tiebreak. Det andra setet fick spelas inomhus efter att det kommit en rejäl skur. Det blev också jämnt och spännande och slutade 6-4 till Lundeskog och Faxe.

Klass 3: Herr och damsingel B

Nytt för i år var en B-klass. Här hamnade de som förlorade första matchen i A-klassen. Eftersom det var 8 deltagare i A-klassen så blev det 4 spelare som kom till B-klassen.

Klas Hegefeldt mötte Lucas Andersson och vann ganska så komfortabelt med 6-3, 6-1.

Leif Wiklund spelade mot Alketa Brajshori. Alketa vann ett jämnt första set med 6-4. I andra set vände matchen. Leif höjde sig lite samtidigt som Alketa började missa mer. Han vann andra set med 6-3 och det sista med 6-2.

I finalen var det stundtals jämnt. Klas kämpade bra men Leif var lite för stark och vann matchen med 6-3, 6-2.

Klass 8: Pojk och flicksingel 16

I juniorklasserna var det poolspel som gällde. Tredje setet avgjordes i ett matchtiebreak.

Pojk och flicksingel 16 klassen blev riktigt jämn och spännande. Tre av spelarna slog varandra i matchtiebreak. Först vann Dennis Sanfridsson över Lucas Andersson. Sedan besegrade Alketa Brajshori Dennis. Därefter vann Lucas över Alketa. De slutade på samma poäng och setdifferens. Vi fick räkna gamedifferensen och där var Dennis bäst. Samtliga hade också besegrat Lisette Ljungström. Lisette ligger lite efter de andra men gjorde ändå bra ifrån sig i KM.

Klass 7: Pojk och flicksingel 14 

Det var 5 spelare anmälda till klassen men Artiola Brajshori lämnade w.o. pga förkylning. Således var det fyra spelare som fick möta varandra. Albin Brajshori visade sig vara lite för svår för de andra i gruppen. Han vann mot Sara, Nova och Emilia med stora siffror. Han rör sig bra och är bollsäker. Han behöver emellertid jobba mycket med sina slag för att kunna komma vidare.

Klass 9: Pojk och flicksingel 10

I klassen deltog Alice Nossler, Nathalie Svensson, Wilma Thorsell och William Johansson. Alice slog William och Nathalie vann mot Wilma i de första matcherna. William blev tyvärr sjuk på lördagen och fick dra sig ur tävlingen. På söndagen vann Alice först mot Wilma och sedan mot Nathalie och blev klubbmästare. Alice har tagit ett ordentligt kliv framåt i vår och är för tillfället lite starkare än de andra.

Klass 6: Flicksingel 8

De yngsta tjejerna såg fram emot sin första riktiga tävling. Julia, Fanny, Isabell och Andrea kämpade på bra under lördagen. Matcherna spelades i bäst av ett set. Det var många jämna matcher i gruppen och det kändes som att alla hade chansen att vinna. Julia hade marginalerna på sin sida och blev klubbmästare efter att ha besegrat Andrea i sista matchen.

Resultat

 

Skribent: Per Svensson

Vill du bli medlem i Tidaholms Tennisklubb?

Kontakta i så fall Per Svensson.

Telefon: 070-3026619

E-post: This is a mailto link

Medlemsavgift 2021

Senior 350 kr
Junior 200 kr

Bankgironr. 283-6930
Swishnr: 123 105 11 19

Postadress:
Tidaholms TK - Tennis
Malmhultsvägen 3
52234 Tidaholm

Besöksadress:
Malmhultsvägen 3
52234 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050214950
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

.

.

.

  

.